Category: Uncategorized

Erinomaisen kaunista ja inspiroivaa syksyä Dark Ride -perheelle! ?

USA:ssa julkaistava country-musiikkiin erikoistuva The Daily Country -sivusto teki Dark Ride Brothersin kuulumisista jutun mainioille sivuilleen.

Käypä tsekkaamssa mietteitä mm. biiseistä, keikkailusta ja esikuvista.

 

Tässä on koko haastattelu myös suomeksi:

Where do you draw inspiration from when writing?

Biisejä tehtäessä kaikki lähtee melodiasta ja toisaalta myös päättyy melodiaan. Yleensä ensimmäisenä mielessä on kertosäe, jonka ympärille rakentuu säe. Yleensä lyriikat muodostuvat viimeisenä ja tukevat melodiaa. Melodioissa yksinkertaiset ja mieleenjäävät ovat haastavimpia, mutta myös palkitsevimpia tehdä.

Did you have a musical mentor? If so, who was it and how did they influence you?

Biisintekijöinä isoja esikuvia minulle ovat olleet kaikki kirjoittajat, jotka ovat osanneet yhdistää melodiat ja tarttuvan yksinkertaiset lyriikat. Tietenkin Paul McCartney ja John Lennon määrittivät modernin pop-kappaleen muodon. Myöhemmistä biisintekijöistä Roxetten Per Gässle, Jon Bon Jovi, Bryan Adams sekä taustavelho Desmond Child ovat osanneet kiteyttää kappaleisiinsa yksinkertaisen ytimen. Toisaalta uudemmista Avicii määritti biisintekoa uudelleen ja onnistui genrerajoja yhdistämällä tekemään jotain ainutlaatuista. Teknisellä näppäryydellä ei tee mitään, jolleivät laulut kanna.

What’s the best advice you have ever gotten from another musician?

Mieleenjäänein sitaatti on ehdottomasti Roxetten Per Gässleltä: “Don’t Bore Us, Get To The Chorus”. Se summaa kaiken.

Is there a story behind your album’s title?

Tuleva albumimme tulee kantamaan nimeä “Reloaded”. Haluamme sillä alleviivata sitä, että viemme kaikessa tekemisemme seuraavalle tasolle: isommin, osuvammin, paremmin ja nälkäisemmin. Ja siten, että jokainen soittaja on sitoutunut siihen mitä tekee.

What has been your biggest struggle so far?

Suurin haaste Dark Ride Brothersin taipaleella on ollut valita kulkematonta polkua. Ei aina sitä ilmiselvintä ratkaisua oli sitten kyse biisin sovittamisesta tai bändin läsnäolosta sosiaalisessa mediassa. Perinteinen bändiajattelu sitoo monin paikoin luovuutta ja siitä itsensä irti ravisteleminen vaatii jatkuvaa työtä.

With any particular song, was there an “a-ha” moment when you knew the song was completed and perfect?

“Jetplane” alkoi pyöriä mielessä pienenä, folk-henkisenä biisinä, joka ei missään vaiheessa nostanut päätään. Biisi ei kuitenkaan päästänyt otteestaan ja kuin salamaniskusta siihen muotoutui kertosäe. Toinen “a-ha” -elämyksen aiheuttanut biisi on parhaillaan työstettävänä oleva “Safe And Sound”. Se tuli ulos lähes valmiina ja oli myös erittäin helppo biisi treenata. Tuskin maltamme odottaa, että saamme sen studiossa tallennettua.

What’s your favorite venue and why?

Kun yleisön ja bändin välille syntyy hyvä vuorovaikutus ovat kaikki keikkapaikat siistejä soittaa. Jos yksi on nostettava esille, niin Tuusulan Krapin pajan bändi- ja yleisöystävällisyys tekivät todellisen vaikutuksen.

Is there a recent release you cannot stop listening to?

Soittolistat vaihtelevat jatkuvasti, mutta viimeksi todella järisyttävän vaikutuksen on tehnyt Tyler Farrin upea “I Should Go To Church Sometime”. Väkevä lataus, puhuttelevat sanat ja tarttuva melodia.

Leave a Reply