Category: Uncategorized

Tiesin sen ilmestyvän pian. Tietoja hartaasti odotetusta levystä oli imetty musiikkilehdistä, sillä internetistähän tuolloin ei ollut tietoakaan.

Ilmestymispäivän aamun koittaessa askeleet eivät vieneetkään kouluun, vaan bussipysäkille. Poissaolo oli luonnollisesti luvaton, sillä rock-albumin ostoreissu ei opettajalle olisi mennyt läpi.

Levyä varten varatut rahat polttelivat puolen tunnin bussimatkan taskussa ja perillä askeleet veivät levyliikkeelle nopeammin kuin liikuntatunnilla konsanaan. Vielä kalkkiviivoilla takaraivossa takoi pelko siitä, että mitäpä jos levyä ei olekaan, tai se on myyty jo loppuun.

Ovi auki ja kiivaat askeleet kohti levyhyllyä. E, F, G, H ja vihdoin I. Hermostuneet sormet selaavat vinyylilevyjä ja vihdoin silmien eteen tulee tutun bändin nimi ja onhan siellä myös se odotettu levy: Iron Maiden - Somewhere In Time!

Äkkiä levy hyppysiin, kassalle ja vapisevin käsin rypistyneet rahat tiskiin. Levy muovikassiin ja kiireesti bussilla kotiin. Matkalla malttamattomat sormet kaivat levyn kotelosta ja ensimmäiset lyriikat luetaan jo bussin hämärässä. Kotona odottaisi levysoitin sekä tyhjä C-kasetti, jolle levy saadaan tallennettua.

Ensimmäinen kuuntelukerta on silkkaa euforiaa. Tuttu soundi, uudet biisit ja oikeasti jännittynyt fiilis siitä mikä malttamatonta kuuntelijaa odottaisi. Biiseistä ei oltu saatu mitään ennakkoa, sillä verkko ei tuohon aikaan ollut pullollaan tiisereitä tai verkkoon vuodettuja ennakkoja levystä.

Tuon jälkeen levy kuunneltiinkin sitten puhki C-kasetilta ja vinyyli säilyi hyllyssä neitseellisessä kunnossa ja siinä kunnossa se on edelleen.

Jos Dark Ride Brothers olisi toiminut tuona aikana 80-luvun puolessa välissä olisimme me olleet todellisia kummajaisia. Eihän biisejä voi julkaista yksi kerrallaan!?

Musiikkikaupasta hakemani äänite oli kokonaisuus, jota ei edes kuunneltu, ellei ollut tilaisuutta kuunnella koko levy. No, toki siltäkin julkaistiin singlelohkaisuja, mutta varttuva hevari halusi annoksensa isoina tuolloin.

Me julkaisemme tänään neljännen singlemme, eli nimibiisimme “The Dark Ride”. Se on yksi tiili isossa talossa, jota me rakennamme huolella. Meiltä on monesti kysytty, että “koska teiltä tulee levy?”. Levystä en osaa sanoa, mutta talomme valmistuu hitaasti ja huolella. Uusia biisejä tulevia julkaisuja varten kirjoitetaan jo nyt.

Sinä olet rakentuvaan taloomme tervetullut jo nyt.

Come Join The Ride - The Dark Ride!

Leave a Reply