Category: Uncategorized
Dark Ride Brothers Single The Dark Ride

Suomalaisen cross over -countryn lipunkantaja Dark Ride Brothers julkaisee uuden biisin maailmanlaajuisesti suoratoistopalveluissa. "The Dark Ride" on melodinen kunnianosoitus countryn perinteisille elementeille.

- Nopea, melodinen, tarttuva, riehakas, moderni, mutta myös perinteinen.

Näin Dark Ride Brothersin Sven Langbein ja Vesa Winberg kuvailevat bändin uutta "The Dark Ride" -biisiä. Kappale on äänitetty bändin edellisten julkaisuiden tavoin Teemu Aallon studiolla Karhulan Korkeakoskella.

Dark Ride Brothersin tavoitteena oli hakea singlelle mahdollisimman hyvää soundia ja biisin masteroinnista vastaa Chartmakersin Svante Forsbäck (jonka asiakkaana on mm Volbeat, Rammstein ja Sunrise Avenue).

Siinä missä bändin edellinen julkaisu "Falling In Love" soi jopa popimmissa sävyissä on "The Dark Ride" paluu sinne mistä myös Dark Ride Brothers sai alkunsa, eli countryyn.

- Tämän kappaleen aihio syntyi todella nopeasti. Kaikki lähti liikkeelle kertosäkeen kierrosta akustisella kitaralla. Visio kappaleesta oli äkkiä kirkas ja tämä myös treenattiin nopeasti, biisistä vastaava Vesa Winberg kertoo.

"The Dark Ride" -kappaletta on soitettu keikoilla jo pitkään ja kysymysmerkki olikin se, että miten biisin live-energia saadaan taltioitua. Tässä astui esiin tuottajana toiminut Teemu Aalto ja tuotantoa höystettiin myös sähkökitaroilla.

Tunnelmia studiosta

Mutkia suoraksi

Biisin poljentoa "oikaistiin" hieman ja se saatiin soimaan rockimmissa sävyissä. Oman lisänsä biisiin tuo Joni Takalon hyökkäävä biitti, sekä Juha Oksasen viulu, jota mies itse maalailee jopa klezmer-sävyiseksi. Lisäksi soundia haluttiin maustaa myös banjolla, joka antaa biisille oman lisänsä.

"The Dark Ride" on äänitetty samoissa sessioissa "Falling In Loven" kanssa. Sessioiden kolmas biisi julkaistaan kesän alussa.

Vilkas keikkakesä edessä

Dark Ride Brothersin keikkakesä on vilkkaampi kuin koskaan. Keikkoja on sovittu sekä festareille että klubeille ja bändi nähdään mm. LappeeFesteillä sekä Pyhän Olavin illassa Savonlinnassa. Loppukesästä bändi suuntaa keikoille Saksaan.

Katso musiikkivideo tästä:

Leave a Reply