Category: Uncategorized

Artikkeli on julkaistu museek.de -sivulla 24.1.2017

Kirjoittaja: Christopher Groß

(Käännös saksan kielestä)

Dark Ride Brothers on vuonna 2013 Imatralla (Suomessa) perustettu country rock bändi saksalaisen laulaja-kitaristin Sven Langbeinin ympärille. Hetkinen. Kantria ja Suomi? Kyllä luit oikein. Maa joka tunnetaan todennäköisesti lähinnä raskaammista ja/tai mystisemmistä äänistä (mm. Children of Bodom, Nightwish ja Lordi), synnyttää silloin tällöin myös tämän kaltaisia bändejä. Eikä tätäkään heti uskoisi: Kantrimusiikki nauttii Suomesta kasvavasta suosiosta.

Toki menneiden aikojen ”klassisen” etelävaltiolaisen kantrin kanssa Dark Ride Brothersillä on hyvin vähän tekemistä. Bändi tietenkin säilyttää kantrin perinteisiä arvoja, mutta kaikenlaisilla folk- ja pop-elementeillä ladattuna/varustettuna syntyy ehdottomasti tanssittava seos, jonka ei luulisi ensimmäisenä olevan peräisin Pohjolasta. Suomeen muuttanut Sven Langbein halusi kokeilla, miten suomalais-saksalaisesta kombinaatiosta loihditaan uskottavaa countryä. Svenin lisäksi Dark Ride Brothersin muodostavat Vesa Winberg (laulu, kitara) Risto Hyytiäinen (kitara, laulu), Hannu Liukku (basso), Joni Takalo (perkussiot, rummut), sekä Juha Oksanen (viulu).

Dark Ride Brothers on alusta lähtien soittanut paljon livenä ja on tällä tavalla jo kerännyt merkittävän määrän faneja ympärilleen. Heidän sinkkunsa ”Jetplane” sai bändille kansainvälistä huomiota ja siitä tuli hitti (pelkästään Spotifyssä melkein 70 000 soittokertaa) ja keikat kasvavat yhä suurimmaksi.

Dark Ride Brothersin musiikki viestittää erittäin hienon ja tunteellisen elämän fiilistä, joka murtaa genren ikiaikaiset kliseet ja sallii piristävän katseen Suomen kukoistavaan ja monipuoliseen musaskeneen. Kaikki biisit ovat muuten Svante Forsbäckin masteroimia, jonka asiakkaana ovat mm. myös Sunrise Avenue, Volbeat ja jopa Rammstein.

Muutaman festarivedon lisäksi Dark Ride Brothers tulee kesällä 2017 myös pienelle kiertueelle Saksaan. Minä tykkään ja ihan varmasti pidän silmät ja korvat auki, kun heiltä tulee uutta, mukaan lukien kiertue. Odotan innolla!

Alkuperäinen teksti löytyy tästä.

 

Leave a Reply