Category: Uncategorized
Dark Ride Brothers - Falling In Love - Album Cover

"Är du redo att bli kär?" – ny musik av Dark Ride Brothers som åker på turné till Tyskland i slutet av sommaren

Det Imatrabaserade bandet har utökat både sin sammansättning och sitt musikaliska värv. Utöver country hörs också tonerna av pop och rock i bandets nyproduktion. Dark Ride Brothers, som håller den finska crossover-countrymusikens flagga högt, kommer att släppa ny musik. Bandet besökte Teemu Aaltos studio i november och det första resultatet av besöket är sången "Falling in Love".

- Jetplanes popularitet bland Spotify-lyssnare överraskade oss fullständigt och vi är tacksamma till alla som lyssnat på den. Vi ville bjuda alla som blivit förtjusta i Jetplane på något som tack för att de lyssnat, förklarar bandets sångare och gitarrist Vesa Winberg.

Jetplane överskred i början av året 60 000 lyssningar. "Falling in Love" är ingen traditionell countrylåt och därför spelade bandet också in en låt som hyllar genrens element. Den kommer att publiceras under våren.

- Falling in Love har en medryckande melodi och redan första gången vi spelade den live sjöng folk med, vilket var fantastiskt att se, berättar bandets andre sångare/gitarrist Sven Langbein.

Också nu framhåller bandet entusiastiskt Teemu Aalto som verkat som producent.

- Vi försökte få fram ett slipat sound eftersom vi inte ville ge ut halvfärdigt material. Teemu krävde en hel del av bandet, men han lade också fram väldigt goda idéer under processen, berömmer Vesa och Sven.

Dark Ride Brothers målsättning var att få ett så bra sound som möjligt på singeln, och Chartmakers Svante Forsbäck står för mastering av låten (bland Forsbäcks andra kunder finns bl.a. Volbeat, Rammstein och Sunrise Avenue).

Under våren kommer bandet att släppa sin nästa låt när den snabba "The Dark Ride", som alltid öppnar spelningar, kommer ut.

- I något skede konstaterade vi att vi inte har någon riktigt snabb, fräsig låt så vi lät den här få rejält med både fart och country. Den tredje låten kommer att bli en stor ballad av den traditionella sorten – inspelningen är fortfarande på hälft, avslöjar Winberg.

Med sikte på Tyskland i slutet av sommaren

Dark Ride Brothers har redan från början haft Tyskland i åtanke och Vesa och Sven åkte dit i våras på en promotionresa. Resan betalade sig själv eftersom de första spelningarna i Tyskland redan har bokats. Och inte var som helst, utan i den legendariska Kaiserkeller där bland andra ett visst band vid namn The Beatles uppträdde när de inledde sin karriär.

- Målet är att den här gången göra 2–4 spelningar, och Tyskland intresserar oss också annars. Countrymusiken har en stark ställning i Tyskland och vi tror att vår musik kan intressera publiken där, säger Sven.

Bandet håller som bäst på att förbereda sig för våren och sommaren, och de två artisterna småler belåtet.

- Vi har några riktigt fina spelningar på gång, men vi berättar mer om dem längre fram, säger duon med något hemlighetsfullt i blicken under Stetson-brättena.

"Falling in Love" finns tillgänglig på Spotify, iTunes, Deezer samt ett flertal andra digitala musiktjänster.

Hämta pressmeddelande

Leave a Reply