Category: Uncategorized

Isäni oli merimies.

Pienenä poikana ihailin aina hänen tatuointiaan, missä punaisen ruudun ympärille kietoutuneessa pergamentissa luki ”Merja”, äitini nimi. Pikkupoikana mitein aina miten paljon tatuoinnin ottaminen mahtoikaan sattua. Vanhempana olen huomattavasti kipua useammin miettinyt sitä miten yksinäinen seilori otti tatuointiinsa vaimonsa nimen.

Hampurissa.

Isäni lähti merille 15-vuotiaana. Koko suku oli ollut merenkävijöitä ja niin myös isäni tie vei maailman merille. Hampurissa hän kävi nuoresta miehestä saakka usein. Milloin vanhalla tankkerilla telakalla, milloin uuden jättitankkerin neitsytmatkalla ja milloin pienemmällä rannikkotankkerilla.

Nyt Dark Ride Brothersin ensimmäinen keikkareissu vie samaan kaupunkiin Elben varrelle. Ensimmäisen Saksan visiittimme Hampurin keikan soitamme legendaarisen Kaiserkellerin lavalla. Samaisessa ravintolassa uraansa isommissa parrasvaloissa aloitti legendaarinen The Beatles. Isäni ikisuosikki. Ympyröitä sulkeutuu siis kaksinkin kappalein.

Meille reissu on vähintään yhtä kiehtova, kuin isälleni nuorena merimiehenä.

Tulkaa matkallemme mukaan. Jos sinulla on tuttuja Hampurissa tai Saksassa muualla, niin laita viestiä ja kutsua menemään.

Tehdään Elben varren Hansa-kaupungista Dark Ride Hamburg.

 

Hampurissa

Leave a Reply