Category: Uncategorized

Studiopohdintaa..

Kai tämäkin piti arvata ja ennakoida: pari päivää äänitysten alkuun ja nyt alkaa pohdinta siitä, että toimivatko nämä biisit sittenkään. Viimeisissä treeneissä ennen studiota kaikkien kasvoilta paistaa odotus, mutta myös lievä hermostuneisuus. Onko tempo oikea? Mistä saadaan nostatus vikaan kertsiin? Kantaako melodia?

Studio paljastaa biiseistä yllättävät kasvot. Dark Ride Brothersin ensimmäisellä studiovisiitillä “One More Timen” piti olla läpihuutojuttu ja Jetplanen se kanto kaskessa. Ja mitä vielä. One More Time vikuroi vastaan kuin villihevonen siinä missä Jetplane meni narulle vaivattomasti.

Siksi nytkin arvuutellaan, että mikä biisi on se ”luokan primus” ja mikä päättää jättäytyä jälki-istuntoon purrittamaan.

Äänitämme kolme biisiä kahden viikonlopun aikana. Ensimmäisessä sessiossa keskitymme siihen, että saamme Jonin rummut talteen mahdollisimman ehjästi. Jonille taustaksi soitetaan kitarat ja sekalaiset mölinät, mutta käyttöön niitä ei vielä oteta.

Tuottajana meillä on jälleen Teemu Aalto ja hänellä on väkevä korva biisien rakenteille, joten melko avoimin mielin biisit pajalle viedään. Myös muutokset voivat olla tässä vaiheessa mahdollisia.

Emme ole asettaneet itsellemme tiukkoja aikarajoja, sillä tästä äänitteestä halutaan mahdollisimman hyvä. Edelliskertaan verrattuna uutta on se, että nyt mukana tietoisesti on myös sähköisiä instrumentteja. Antti Huopainen Return To Void -yhtyeestä tulee soittamaan koskettimet nauhalle. Lisäksi saamme jälleen nauttia Rami Hakalan vintagesta tatsista biiseissä. Hänen soittonsa tallennetaan omalla treenikämpällä Imatralla ja vain filet liikkuvat. Näppärää.

Nyt studioon vielä pari päivää ja laitoin biisien sanat juuri kaverille oikoluettavaksi. Sitten alkavat ääntämistreenit ja sen jälkeen pohditaan stemmoja, joiden jälkeen täytyy katsoa millä rytmillä pianot soitetaan ja sitten…

Leave a Reply