Category: Uncategorized

On sunnuntaiaamu ja juuri keitetty kahvi tuoksuu nenään. Kitara nojaa vielä toistaiseksi sohvaa vasten ja kahvi vie nyt voiton. Kitaran aika olisi myöhemmin.

Tätä kirjoitettaessa on kulunut reilu puoli vuotta edellisestä studioreissustamme. Se tuotti meille “One More Timen” ja “Jetplanen”. Noita biisejä äänittäessämme meillä ei ollut mitään käsitystä millaisen muodon ne valmiina ottaisivat. Karhulan ”Mutt Lange” Teemu Aalto puristi bändin soundin kuitenkin hienosti kasaan ja lopputulos on ollut kaikkien kuunneltavissa.

Nyt edessä on uusi studioreissu ja jännitystä on ilmassa. Sen tunnistaa siitä, että äänityksiä miettii päivittäin ja aina kitaran tai pianon ohi käveltäessä tulee mieleen kokeilla joku pieni yksityiskohta tai kehittää jopa jotain uutta.

Tällä hetkellä piirrustuslaudalla on kolme kappaletta, mutta puheissa on ollut neljännenkin biisin äänittäminen. Tässä vaiheessa pari sanaa tulevasta materiaalista lienee paikallaan.

Sekä Jetplane että One More Time olivat keskenään hyvin erilaisia ja samalla ladulla on tarkoitus jatkaa myös nyt. Yhteen muottiin emme halua musiikkia puristaa ja se kuuluu nyt myös biiseistä.

Ensimmäinen studiobiiseiksi valmistunut kappale on keikoillakin jo kuultu ”The Dark Ride”. Biisi on nopea ja nojaa perinteisemmän countryn suuntaan. Biisi syntyi ennätysmäisen nopeasti ja siinä kajastaa jopa pieniä klezmer-musiikista tuttuja sävyjä. Se on suoraviivainen ja on mielenkiintoista nähdä miten sen energia saadaan narulle. Biisin laulut on jaettu Vesan ja Svenin kesken ja myös se tuo oman lisänsä biisiin.

Toiseksi studiobiisiksi valmistui balladi. ”Wasted Sundays” on perinteinen voimaballadi, johon halutaan 70-luvun henkeä. Tavoitteena on saada Hammond-uruista lisävoimaa biisiin ja myös tätä on jo keikoilla soitettu.

Kolmas biisi jatkaa Jetplanen viitoittamaa tietä. Se on biiseistämme ensimmäinen, mikä on lähtenyt syntymään koskettimilla ja kappale on vielä tässä vaiheessa melkoinen hybridi ja kantaa työnimeä ”Feel no Fear”. Tarkoitus on tehdä hyvin ennakkoluuloton biisi, joka koettelee genrerajoja.

Studio tulee mittaamaan bändin sekä soitannollisesti että myös henkilökohtaisesti. Pitkiä päiviä, pahvikahvia, intensiivistä keskittymistä ja toistoja, toistoja ja toistoja. Valmista on odotettavissa mahdollisesti jo ennen joulua. Tuottajaksi valikoitui jälleen Teemu Aalto, sillä hänellä on monipuolinen osaaminen ja myös riittävän ”ulkopuolinen” tulokulma.

Mutta nyt on sen kitaran aika. Illalla on pitkästä aikaa treenit ja valmistautuminen studioon on nyt täydessä käynnissä.

Kiitos, että olette matkassa mukana.

Leave a Reply