Category: Uncategorized

Den inhemska countryns budbärare kombinerar country med inslag av pop och rock i sin nya låt

Dark Ride Brothers grundare Sven Langbein och Vesa Winberg myser belåtet. Framför sig har de en intensiv sommar med spelningar, orkestern utökas med ytterligare en musiker och i händerna håller de sin pinfärska singel "Jetplane".

- Vår första singel "One More Time" var en mer traditionell country, men nu ville vi bana nya vägar med den här låten, berättar Sven och Vesa.

Country är känd för att vara en traditionsbunden genre, men låten "Jetplane" inkorporerar också andra musikstilar.

- Det hela började med att vi ville kombinera en smittande refräng med country. Men vi ville ha med en liten "twist" och i mitt tycke lyckades vi med det, förklarar Vesa Winberg, som skrivit låten.

Dark Ride Brothers har genom sina spelningar blivit kända som en akustisk ensemble, men "Jetplane" är mycket elektronisk. Håller bandets sound på att förändras?

- Det akustiska kommer alltid att vara en hörnsten i vår musik, men nu ville vi göra musiken dansvänlig också, förklarar Sven Langbein.

Trummis med för första gången

När Dark Ride Brothers gick in i studion hade de ingen trummis men räddningen kom från Kymmenetrakterna i form av Kreyskull-trummisen Timo Karvonen.

- Timppa skötte sin del väldigt bra. I det här skedet vågar vi väl också avslöja att vi inte övade tillsammans en endaste gång innan. Timo och producenten Teemu Aalto jobbade på tumanhand, och resultatet blev riktigt bra, säger Vesa entusiastiskt.

Också producenten Teemu Aaltos touch hörs tydligt i låten. Han är känd för sina metalproduktioner men fick också den akustiskt baserade countryn att låta fräsch.

- Teemu var känd som ett riktigt proffs och han höll oss hårt hela tiden. Teemu är först och främst musiker och han hade utmärkta idéer för låtarna, som vi inte ens skulle ha kommit att tänka på, säger Vesa.

"Jetplanes" sound berikades också av Rami Hakalas slidegitarr och dobro, och det var just tack vare honom som låten fick sina djupare nyanser.

Tillbaka till studion i höst

För närvarande slipar Dark Ride Brothers på programmet för kommande spelningar tillsammans med en ny broder, eftersom bandet inom en snar framtid kompletteras med en trummis.

Dark Ride Brothers drar sig tillbaka till studion till hösten för att spela in ny musik. Teemu Aaltos insats var så uppskattad att det bär av till Korkeakoskistudion också i höst.

Jetplane finns tillgänglig på Spotify, iTunes, Deezer samt ett flertal andra digitala musiktjänster.

 

Leave a Reply