Category: Uncategorized
Dark Ride Brothers - One More Time

Låten, som hedrar traditionell country, finns att lyssna på via nätet i diverse streamingtjänster som är tillgängliga överallt i världen. I början av april gjorde det Imatrabaserade bandet en promotionresa till Tyskland.

Det är inte ofta nya, inhemska country-plattor kommer till men idag har en sådan släppts. Det femhövdade countrybandet Dark Ride Brothers från Imatra släpper idag den digitala singeln "One More Time".

Låten är bandets egen. Inspelningarna gjordes i februari i Kotka i Teemu Aaltos studio i Korkeakoski. Aalto har bl.a. producerat Omnium Gatherum, som landade på andra plats på den officiella finländska albumlistan förra veckan, samt Insomnium som blivit mycket populär internationellt.

Dark Ride Brothers målsättning var att få ett så bra sound som möjligt på singeln, och Chartmakers Svante Forsbäck står för mastering av låten (bland Forsbäcks andra kunder finns bl.a. Volbeat, Rammstein och Sunrise Avenue).

Hedrar traditionella inslag

"One More Time" är en melankoliskt grovkornig countrylåt som fått sitt sound genom akustiska toner. Imatrabon Rami Hakala gör en gästinsats med sin dobro. I studion fick de mörka bröderna hjälp med trummor och slagverk av Karhulabördiga Kreyskull-trummisen Timo Karvonen. Den nya låten spelas för första gången nästa fredag, i programmet "Country Club" i kanalen Järviradio. I programmet utlovas också en intervju med bandet. Som programvärd hör vi Hannu Nevala.

"One More Time" finns på ett antal digitala musiktjänster (Spotify, YouTube, iTunes, Deezer,..).

Official Music Video

Leave a Reply