Jetplane

 

 

Kotimaisen countryn sanansaattajat yhdistelevät uudella biisillään countryä popin ja rockin sävyihin.

Dark Ride Brothersin perustajajäsenet Sven Langbein ja Vesa Winberg hyrisevät tyytyväisinä. Edessä on rivakka keikkakesä, orkesteri on kasvamassa uudella soittajalla ja ”käsissä” on uunituore single ”Jetplane”.

- Ensimmäinen singlemme ”One More Time” oli perinteisempää countryä, mutta nyt olemme halunneet avata uuttakin latua tämän biisin kanssa, Sven ja Vesa kertovat.

Country tunnetaan perinteitä noudattavana genrenä, mutta ”Jetplane” ottaa matkustamoonsa myös muita musiikkityylejä.

- Kaikki lähti siitä, että halusimme yhdistää tarttuvan kertosäkeen countryyn. Mukana piti olla kuitenkin ”twistiä” ja sen mielestäni tähän saimme, biisin tehnyt Vesa Winberg taustoittaa.

Dark Ride Brothers on keikoilla tullut tunnetuksi akustisena kokoonpanona, mutta nyt ”Jetplane” soi hyvinkin sähköisesti. Onko bändin soundi muuttumassa?

- Akustisuus tulee aina olemaan soundimme peruskivi, mutta nyt halusimme biisiin myös tanssittavuutta, Sven Langbein kuvailee.

Rumpali mukana ensimmäistä kertaa

Dark Ride Brothersilla ei studioon lähdettäessä ollut rumpalia, mutta hätiin saatiin mies Kymin suistosta, eli Kreyskull-kannuttaja Timo Karvonen.

- Timppa hoiti oman osuutensa todella hienosti. Tässä sen uskaltaa jo paljastaa, mutta emme treenanneet yhdessä kertaakaan. Timo touhusi tuottaja Teemu Aallon kanssa kahdestaan ja jälki oli todella hyvää, Vesa hehkuttaa.

Myös tuottaja Teemu Aallon kädenjälki on kuuluu äänittellä selvästi. Mies tunnetaan metallituotoksistaan, mutta hän sai myös akustispohjaisen countryn soimaan raikkaasti.

- Teemu tiedettiin kovaksi ammattimieheksi ja hän piti meitä kovilla kaiken aikaa. Teemu on ennen kaikkea muusikko ja hänellä oli biiseihin erinomaisia ideoita, jotka eivät meille olisi tulleet mieleenkään, Vesa jatkaa.

”Jetplanen” soundia oli omalla panoksellaan rikastuttamassa myös imatralainen Rami Hakala slidellä ja dobrollaa ja juuri hänen avullaan biisiin saatiin juurekkaampaakin vivahdetta. 

Studioon takaisin syksyllä

Tällä hetkellä Dark Ride Brothers hioo keikkasettiään uuden veljen kanssa, sillä lähiaikoina bändi täydentyy rumpalilla.

Syksyllä Dark Ride Brothers vetäytyy studioon ja tarkoituksena on äänittää uutta musiikkia. Teemu Aallon kädenjälki todettiin sen verran hyväksi, että suunta vie Korkeakoskelle myös syksyllä. 

Jetplane on saatavilla Spotifystä, iTunesista, Deezeristä sekä lukuisista muista digitaalisen musiikin palveluista.