Dark Ride Brothers

Dark Ride Brothers – Vesa Winberg

Vesa Winberg | Picture: Ninja Isola

Kevät 1990. Plant City, Florida. Strawberry Festival ja kuumaa kesää ennakoiva keväinen lauantai. Olin vaihto-oppilasvuoteni loppusuoralla ja eräänä lauantaina suuntasimme kavereiden kanssa St. Petersburgista sisämaahan Plant Cityyn. Kohteena olivat paikalliset festivaalit, eli Strawberry Festivals.

Festivaalin esiintyjistä meillä ei ollut mitään hajua ja kun saavuimme perille huomasimme, että siellä esiintyi countryn tuleva legenda George Strait. Kyseinen musiikkityyli ei tuona keväänä ollut ”se” juttu ja stetson-päiselle Straitille tuolloin naureskelimme makeasti. Sen verran tuosta reissusta jäi taskuun, että Straitin biisi "All My Ex’s Live In Texas" soi autossamme koko lopun vaihto-oppilasmatkani ajan.

Otetaan aikahyppäys 25 vuotta eteenpäin maaliskuiseen iltaan Karhulassa. Olemme Sam’s Pubin lavalla ja tapailemme ensimmäisiä sointuja Garth Brooksin ”Friends in Low Places” -biisistä. Brooks on useassa yhteydessä tunnustautunut George Straitin suureksi faniksi ja osaltani suljeutuu iso ympyrä.

Musiikki on aina ollut iso osa minua ja tulee sitä aina olemaan. Olen aina rakastanut tarttuvia biisejä ja omien värien ylpeänä kantamista. Siksi kovaääninen rock on ollut minulle aina se omin musiikkityyli. Vuosien kertyessä matkamittariin country alkoi hiljalleen löytää tietään soittolistoilleni. Aluksi se hämmensi, mutta ei enää. Syytä countryn vetovoimaan olen miettinyt usein. Mainitsin äsken värit ja niiden kantamisen ja siitä myös countryssä on kyse. Stetson on todella typerä hattu ja buutsit eivät millään muotoa ole käytännölliset. Jos tie kuitenkin on kivinen ja sydän särkynyt, niin silloin buutsit suojaavat pistäviltä kiviltä ja stetsonin alle on hyvä piilottaa kyyneleet. You get my point!

Dark Ride Brothersissa on kyse paljon muustakin kuin bändistä. Tämä on heimo. Tämä on veljeskunta. Tämä on perhe. Keskustelemme, kinastelemme, väännämme ja teemme tämän isolla tunteella. Toivottavasti sen saman tunteen saamme sulautettua myös sointiimme.

Parasta tässä on se, että meillä on pitkä tie edessä. Siistiä, että olette matkassamme mukana.