Dark Ride Brothers

Dark Ride Brothers – Vesa Winberg

Dark Ride Brothers at Alppimaja 18.5.2019 Picture Arto Apila
Picture: Arto Apila

Ensimmäiset kitarasoundit kuulin jo pikkupoikana isän kitarasta ja lapsuudessa levylautasella pyörivät mm. isän Beatles ja Shadow levyt. Vuonna -84 lähetetty Rockradion hevi-ilta oli mieletön juttu. Kuulin ensimmäistä kertaa sellaisia mahtavia bändejä kuin WASP, Dio, Mötley Crue ja Rainbow. Siitä se oikeastaan lähti. Silloisen oman bändin, Admiren, kanssa treenattiin, roudattiin kamoja siskon lapsen rattailla ja keikkailtiin, kaikki opeteltiin alusta alkaen. Oltiin aika junnuja, 10-13-vuotiaita. Ja koska kaikki siistit bändit teki omia biisejä, niin tietysti meidänkin piti tehdä ja siitä heti lähti käyntiin myös biisien tekeminen.

Biisien tekeminen on jokseenkin mystinen juttu. Sitä on vähän vaikea kuvailla. Useat melodiat ovat syntyneet kuin salamaniskusta, yhteydessä johonkin suurempaan. One more time syntyi yks´ aamu yhdellä soitolla. Samoja mystisiä fiiliksiä liittyy myös mm. Jetplanen kertosäkeeseen, sekä biiseihin Falling in Love ja Safe and Sound. En jotenkin osaa ajatella, että ”nyt mä teen biisin”, ne tulee kun raivaa tietä luovuudelle. Yhdessähän ne sitten sovitetaan ja tehdään loppuun.

Musiikki on iso osa minua ja tulee sitä aina olemaan. Olen aina rakastanut tarttuvia biisejä ja omien värien ylpeänä kantamista. Siksi kovaääninen hevi / rock on ollut minulle aina se omin musiikkityyli. Vuosien kertyessä matkamittariin, kantri alkoi hiljalleen löytää tietään soittolistoilleni. Hevin tuuttaamine täysillä ei aina ole kovin yleisöystävällistä ja DRB:n rock-kantri oli jotenkin todella raikas tuulahdus uutta, myös itselleni.

DRB ei kuitenkaan ole vain yhden genren varassa, vaan musaa tehdään ennakkoluulottomasti out of the box. Vaikutteita voi kuulla niin rockista, popista, folkista kuin kantristakin. Bändi on tällä hetkellä soitannollisesti parempi kuin se on ollut koskaan. Soittajat ovat löytäneet oman paikkansa ja äijät soittaa käsittämättömän hyvin. Keikoilla on mahtava fiilis ja on ihan huippua jakaa hyvä fiilis fanien kanssa.

Dark Ride Brothersissa on kyse paljon muustakin kuin bändistä. Tämä on heimo. Tämä on veljeskunta. Tämä on perhe. Keskustelemme, kinastelemme, väännämme ja teemme tämän isolla tunteella. Toivottavasti saamme sulautettua sen saman tunteen myös sointiimme.

Parasta tässä on se, että meillä on pitkä tie edessä. Siistiä, että olette matkassamme mukana.