Dark Ride Brothers

Dark Ride Brothers – Sven Langbein

Dark Ride Brothers at Alppimaja 18.5.2019 Picture Arto Apila
Picture: Arto Apila

Kielimies. Kaikin puolin.

Teini-iässä ostin elämäni ensimmäisen akustisen kitaran. Se oli vihreä halppiskitara ja maksoi 40 Saksan markkaa. Revin jostain kirjasta sointutaulukon ja yritin opetella, miten sormet laitetaan kitaran kaulalle.  Rämpyttelin itsekseni, soitin uudestaan sellaista mikä sattui kuulostamaan hyvältä ja vältin toistamasta, mikä kuulosti niin vinolta, ettei edes luova mielikuvitukseni onnistunut enää pelastavasti ”kuulemaan” siinä jotain muuta – edes tulkitsevaa jazzia. Itselleni akustinen kitara on ainoa oikea, siinä sielu lepää.

Teininä tuli kuunneltua paljon isän LP:itä, joita on varmaan yli kuusisataa. Erityisesti arvostan perinteistä -70 ja -80 luvun rehellistä, laadukasta rockia. Isän kokoelmasta löytyivät soittoon mm. Bruce Springsteen ja Bon Jovi. Minulle itselleni on tärkeää, että musiikki on hyvin tehtyä ja kestää useita kuuntelukertoja.

Ennen DRB:tä soitin hauskoissa, pienemmissä bile- ja rockabillykomboissa, jotka lopettivat perinteisesti ollessaan huipulla. Ihan ensimmäinen bändi oli abivuoden bilebändi. Kun Dark Ride Brothers sitten syntyi vuonna 2014, syntyi jotakin uutta ja hienoa. On pakko todeta, että Dark Ride Brothers on kuin toinen koti tai jopa enemmän. Soittaminen ei ole koskaan ollut näin rentoa puuhaa, homma vaan rullaa.

Yksi ehdottomasti palkitsevimpia tunteita on, kun näkee, että yleisö nauttii. Ehkä laulaa mukana. Tai jopa tanssii. Niitä hetkiä on DRB:n keikoilla ollut paljon. Haluan tuoda hyviä fiboja faneille. Ja DRB:ssäkin on tärkeää, että musiikki on laadukasta, että biisejä voi kuunnella useita kertoja ja joka kerran sieltä kuulee jonkun uuden jutun. Meidän musassa on mietittyjä koukkuja.

Toivottavasti DRB löytää oman paikkansa ja fanit DRB:n. On mahtavaa nousta lavalle, soittaa kavereiden kanssa, joiden ammattitaitoon voi luottaa, huomata että ääni- ja valomiehet tekevät myös mahtavaa duunia ja yleisö nauttii. Sitä DRB on, perhe ja yhteisö, joka on kasvanut mahtavan musiikin ympärille. Let us entertain you!