Dark Ride Brothers

Dark Ride Brothers – Sami Parkkinen

Picture: Arto Apila

Mä muistan, kun naapurin Arto sai viulun. Olin silloin 7-vuotias. Viulun soittaminen näytti niin älyttömän hienolta, että halusin oman viulun ja vanhempani lupasivat ostaa viulun, jos pääsen musiikkiopistoon. Siitä se sitten lähti, viulistin kuoppainen ura. Tässä hommassa ei tule koskaan valmiiksi ja siksi varmaan aina silloin tällöin mietin, että olikohan väärä valinta. Mutta paljon on viulu myös antanut. Nykyään se jopa soi jo ihan mallikkaasti.

Musiikkiopistopoikana suuren vaikutuksen minuun tekivät Pelle Miljoona, Ypö-Viis, The Matcbox ja Deep Purple. Hassisen Koneen keikalla ajattelin että “tuota minä tahdon kanssa!!”. Ensimmäinen oikea bändi kasattiin kavereiden kanssa vuonna 1984. Sen jälkeen bändejä ja kokoonpanoja on ollut mittava määrä.

Olen kiertänyt Suomen maata vuosien varrella erinäisten rock-orkesterien matkassa. Suurin rupeama lienee Sydänmaa-yhtyeessä, jonka tarina alkoi 90-luvun alussa Kotkassa. Fazer/Warner -levy-yhtiön kanssa syntyi Marko Ritolan hienoista biiseistä Sydänmaan kaksi pitkäsoitto cd:tä. Tuottajina meillä oli Edu Kettunen ja Janne Louhivuori. Radioasemat soittivat orkesteria melko ahkerasti ja ainakin “Poppikoneet soimaan” -biisimme tuli tutuksi kutakuinkin kaikelle kansalle.

Pitkäsoittojen lisäksi erityisinä huippuhetkinä rock-viulistina mieleen ovat jääneet muutamat hienot keikat; stadion keikka Sydänmaan kanssa hyväntekeväisyyskonsertissa sekä keikat Jussi Hakulisen kanssa ja vierailut YÖ-yhtyeen keikoilla, ehkä hienoimpana Tavastian keikka vuonna 2001.

Hienoja keikkoja on soitettu nyt myös DRB:n kanssa. Ja toivottavasti niitä on tulossa rutkasti lisää! Bändi soittaa isosti kunnon rockmeiningillä, urut auki ja nupit kaakkoon! Se on mieletön fiilis! Hienoa olla bändissä, jossa soittaminen rakentuu ammattimaisen tekemisen ja hyvien biisien varaan. DRB on hyvähenkinen, innokas ja äärimmäisen monipuolinen bändi. Tulevaisuus näyttää hyvältä, ihan on kansainvälistä meininkiä. Rock the Country!