Dark Ride Brothers

Dark Ride Brothers – Joni Takalo

Dark Ride Brothers at Alppimaja 18.5.2019 Picture Arto Apila
Picture: Arto Apila

Voisi kai sanoa, että meikäläinen on keitetty kasaan pohjoispohjalaisesta suomaisemasta, hyvätasoisesta paskanjauhannasta, maanpuolustustoiminnasta ja perhearvoista, joten sovin varsin mainiosti Dark Ride Brothersin veljeskuntaan.

Olen kotoisin Haapavedeltä ja ensimmäiset muistot musiikista liittyvät isän huuliharppuun ja lastenlauluihin, mutta vakavammin innostus musiikkiin syntyi yläasteen musiikkitunnilla, kun opin soittamaan peruskompin. Oli mahtava huomata, että pystyin tekemään rummuilla musiikkia. Lukion jälkeen opinnot konservatoriossa vahvisti tunnetta, että musiikki tulee aina olemaan isossa osassa mun elämässä.

Isoja idoleita ja vaikuttajia ovat olleet Led Zeppelinin John Bonham ja rumpalivirtuoosi Steve Gadd. Molemmat ovat muuttaneet musiikkimaailman käsitystä rumpujen merkityksestä bändissä. John Bonhamista tein itseasiassa jopa konservatorion lopputyön.

Olen soittanut useissa eri kokoonpanoissa, mm. Guns Of Gloryssä, Heartburnissa, De Niro Roots 'N Groovessa ja yhden keikan verran jopa Oulun kaupunginorkesterissa. Omista keikoista parhaiten mieleen on jäänyt Guns of Gloryn bändikilpailukeikka, jolloin taakse jäi mahtava Santa Cruz.

Nuorena tuli kuunneltua Eppu Normaalia ja messevin keikka, joka on jäänyt mieleen, onkin juuri Eppu Normaalin keikka Oulun pesäpallostadionilla vuonna 2003. Nykyisin kuuntelen musiikkia laajalla skaalalla popista countryyn. Että aika moninaisesta joukosta ammennan musiikillista innostusta.

Hienointa on se hetki, kun koko koneisto soi samassa pulssissa ja sellaisen saavuttaminen keikalla on ainakin itselle hiuksia nostattava kokemus. Sille mä elän soittajana. Ja totta kai se, kun jengi bailaa ja musa menee niin sanotusti jalan alle. Jos meidän musiikki tuo tunnetta pintaan, niin se on tosi mahtavaa.