Dark Ride Brothers

#yhdessäeteenpäinImatra -tapahtuma

Missä ja milloin:

Koskenparras, Imatra. #yhdessäeteenpäinImatra -tapahtuma 14.1. 2017

Valmistelut:

Koskenpartaan tapahtumaa alettiin valmistella lähes välittömästi Imatran joulukuisen tragedian jälkeen. 3. joulukuuta tapahtuneessa ampumatapauksessa menehtyi kolme pidettyä ja tunnettua imatralaisnaista.

Tiedossa oli, että paikalla tulisi olemaan menehtyneiden omaisia sekä runsaasti imatralaisia. Tapahtuman päähuomio olisi menehtyneiden muistamisessa ja bändi tukisi tätä. Keikkasetin pituudeksi määritettiin puoli tuntia, mutta biisien valintaa pohdittiin todella pitkään. Setin tulisi olla sekoitus tunnelmallista ja melankolista, mutta kuitenkin eteenpäin vievää.

Toinen pohdintaa aiheuttanut asia oli talvinen sää. Keikka soitettiin ulkona ja akustisten kitaroiden vire oli todellinen kysymysmerkki. Ääniministerimme Heny takasi odotetun laadukkaat soundit, mutta kitaroiden suhtautuminen pakkaseen pohditutti. Tulimme keikkapaikalle kahta tuntia ennen keikkaa ja jätimme kitarat pakkaseen totuttautumaan kylmään ilmaan.

Tilaisuus Koskenpartaalla alkoi kello 19 Imatran hallintojohtaja Marita Toikan puheella. Hänen jälkeensä tilaisuudessa puhui ampumatapauksessa menehtyneen Anne Vihavaisen aviomies Jukka Leminen. Hänen puheensa oli väkevän tunteikas. Puheen loputtua saimme kutsun lavalle ja tunnekuohu oli todella voimakas.

Kun nousimme lavalle oli valtavan koskettava näky nähdä Koskenpartaalle kokoontuneet yli 600 ihmistä samalla paikalla missä joulukuinen tapahtuma tapahtui.

Keikka:

Joni käynnisti keikan Swallowed By Cloudsin kompilla. Vire kitaroissa piti ja viimeistään Riston ja Jussin sooloissa kävi selväksi, että tunneside yleisöön oli rikkumaton. Toisena soitettiin The Dark Ride, jota seurasivat One More Time, Jetplane, yhteislauluna vedetty Beatles-laina Let It Be, jonka jälkeen keikan viimeisenä biisinä Dark Ride Brothersin uunituore Falling In Love -biisi.

Erityistä:

Keikan jälkeiset keskustelut uhrien omaisten, yleisön ja veljien kanssa olivat jotain sellaista mitä bändi ei unohda koskaan.

Koko ilta oli erityinen.

Sanottua:

“Kiitos, jätkät! Veditte todella hyvän setin Vuoksenvahdin edessä! Oli kokonaisuutena erittäin koskettava ja tärkeä tapahtuma.” – Kommentti eräältä tapahtumaan osallistuneelta imatralaiselta keikan jälkeen.

“Tää bändi sopi ihmeellisen hyvin tähän tapahtumaan. Hieno tilaisuus, joka antoi meille kaikille mahdollisuuden osallistua uhrien muistamiseen vaikkei niin henkilökohtaisesti tunnettukaan.” – Kommentti eräältä tapahtumaan osallistuneelta imatralaiselta keikan jälkeen somessa.

Video: Leena Vepsä

Video: Mikko Airas