Dark Ride Brothers

Dark Ride Kids

Missä ja milloin

13.8. 2016 Dark Ride Kids, Kulttuuritalo Virran kahvio, Imatra

Valmistelut

Jo talvella syntyi ajatus siitä, että olisi vähintäänkin kohtuullista soittaa keikka päiväseltään ja ilman ikärajoja. Svenin aloitteesta kehkeytyi ajatus ”Dark Ride Kids” -tapahtumasta. Vesa heitti idean järjestää tapahtuma Kulttuuritalo Virran ulkoareenalla ja Imatran kaupungin myötävaikutuksella tilat ja ajankohta saatiin nopeasti varattua. Mukaan otettiin jo varhaisessa vaiheessa lupaava taikuri Eetu Lampi.

Keikka

Ennen keikkaa oli epäselvää, että tulisiko paikalle ketään. Paikallinen Uutisvuoksi-lehti teki keikkapäivänä mukavan jutun bändistä ja ja myös päivän keikka oli kiitettävästi esillä.Vielä varttia ennen keikkaa bändi ihmetteli takahuoneessa, että tulisiko paikalle ainuttakaan katsojaa. Ihmetys ja kummastus olivat suuria, kun bändi marssi ”lavalle” klo 13. Setti soitettiin tavanomaista pienemmällä volyymillä ja sali oli hengessä mukana alusta saakka. Keikassa oli täysin omanlaisensa lataus, sillä yleisö oli mukana herkeämättä. Heti ensimmäisessä kappaleessa Vesa otti yleisöä mukaan kehoittamalla yleisöä nostamaan toisen kätensä aina kun Ripe soittaisi sooloa. Oli hienoa, että keikan loppuun saakka aina kun Ripe soitti soolon nousi yleisössä käsiä. Ja kaksi kättä, kun Jussi soitti soolon. Setti kesti noin tunnin ja lapset olivat upeasti mukana. Oli kerrassaan huikea nähdä junnujen ottavan valokuvia ja nähtiinpä muutamia stetsoneitakin yleisössä.

Erityistä

Keikkaa seurasi myös 11-vuotias Juho. Hän oli tullut paikalle äitinsä kanssa. Juho nautti keikasta muiden lasten kanssa ja tavoin ja hymyili ja oli mukana. Juhon teki erityiseksi se, että hän on vaikeasti kehitysvammainen nuori mies. Silti hän oli mukana fiilistelemässä ja nauttimassa. Juhon äiti kuvasi hänen konserttikokemustaan näin: “Taas tuli todistettua että musiikilla voi miellyttävältä tavalla päästä autistisen ihmisen ympärillä olevan muurin sisäpuolelle.” Juhon diggailu ja hänen äitinsä kommentit merkitsevät bändille enemmän kuin täysi olympiastadion. Ei voi kuvitella suurempaa iloa ja tyydytystä, kuin tajuta, että musiikilla on noin voimakas merkitys. Me toivomme, että pääsemme soittamaan Juholle uudestaan.

Sanottua

Kommentit Facebookissa keikan jälkeen osoittivat, että tapahtumalle on tilausta ja Dark Ride Kids tullaan järjestämään uudelleen.

”Kiitos huippukivasta setistä! Saitte lapset sekä vanhemmatkin hyvin mukaan. Kyllä Imatralla osataan.”

”Oli kyllä mukava tapahtuma!!!”

”Mummikin tykkäsi viettää hetken aikaa teidän kanssanne”

”Olipa kyllä hyvä keikka. Nautittiin iha kybällä. Lisää tälläisiä”

”Mahtava idea päiväkeikasta. Ei enää jaksa ravintoloinhin raahautua ja siks bändin keikka on jäänyt välistä aiemmin. Hienosti soi! Tullaan seuraavallekin “lasten keikalle”

 

Kuvat: Maiju Lankinen