Dark Ride Brothers

Dark Ride Brothers @ Pub Havanna

Missä ja milloin:

Pub Havanna, Kiuruvesi – 4.2. 2017

Valmistelut:

Keikka Kiuruvedellä olisi pistokeikka ja viuluveikkomme Jussi olisi muonavahvuudesta tältä keikalta pois. Hieman lisäjännitettä keikkaan toi se, että Risto soittaisi ensimmäistä kertaa keikan sähkökitaralla. Tarkoituksena on tukevoittaa Dark Ride Brothersin soundia. Matkaan Imatralta lähdettiin Tanjan turvallisessa ohjastuksessa. Startti oli puolilta päivin ja reissuun varattiin runsaasti aikaa.

Pub Havannaan saavuttuamme huomasimme, että ravintola oli päättänyt pitää meistä hyvän huolen. Mikäpä kantrimuusikkoa enemmän miellyttääkään, kuin makaroonilaatikko. Pienillä asioilla on yllättävän iso merkitys fiiliksen suhteen. Ja erityinen maininta myös majoituksesta, sillä bändi sai käyttöönsä kokonaisen soluasunnon mukavuuksineen. Soundcheck tehtiin nopeasti ja Henyn loihtima lavasoundi oli erinomainen. Pientä huvitusta aiheutti soundcheckiä seuranneen paikallisen kommentti, kun Heny hieroi Hannun bassosoundia. “Nyt kitarat hevon vittuun vai tuunko auttamaan”. Kitarat pysyivät sekä lavalla, että äänessä.

Keikka:

Vastaanotto oli bändille täysi kysymysmerkki, sillä samaan kylillä oli myös ylä-Savon oma Halavatun Papat. Tuttu intronauha käynnistyi hieman ennen puolta yötä ja ensimmäisenä biisinä ilmoille kajahti ”The Dark Ride”. Iisalmen country-tanssijat olivat saapuneet Kiuruvedelle ja he ottivat tanssilattian heti haltuun. Ansiokasta toimintaa, sillä he vetivät lattialle myös muuta juhlakansaa runsain mitoin.

Jengi oli hienosti mukana alusta saakka ja lennosta balladeja reivattiin setistä pois. Ainoana poikkeuksena oli viimeisen keikkansa samana päivänä soittaneen Black Sabbathin kunniaksi soitettu “Come Join The Murder”.

Loppua kohden meno vain yltyi ja Jetplane oli Kiuruvedellä todellinen pommi. Hieno fiilis katsoa yleisöä, joka osasi biisin laulaa myös mukana.

Erityistä:

Ylä-Savosta on hiljalleen tulossa Dark Ride Brothersille omaa ”sydänmaata”. Vedot Iisalmessa, Juukassa ja nyt Kiuruvedellä ovat kaikki olleeet todella hienoja keikkoja tunnelmaltaan. Ja ylä-Savoon bändi vielä palaakin.

Hienoa oli myös se, että paikalla oli tuttumme Riitta Iisalmen Sanomien toimituksesta (Instassa muuten nimellä _rianneli_ , tsekatkaa!)..

Sanottua:

”Ensimmäistä kertaa minä näin, että tässä ravintolassa tanssittiin tuolla tavalla”
– Ravintolapäällikön kommentti keikasta.

“Meehän sie nyt viikonloppuvapaille, katotaan ens viikolla miten se sota jatkuu”
– Portsarin kommentti eräälle ravintolassa iltapäivästä saakka päivystäneelle kantapeikolle lapikkaissaan ja karvahatussaan.

Photos (by _rianneli_):

Other Photos: