Dark Ride Brothers

Dark Ride Brothers @ Olvi-Oluthalli

Missä ja milloin:

Olvi-Oluthalli, 10.9.2016

Valmistelut:

Olvin keikan siemen kylvettiin keväällä, kun kävimme Iisalmen Gracevillessä keikalla. Vedon jälkeen meiltä tultiin kysymään kiinnostusta tulla Olvi-Oluthallille soittamaan ja asiat etenivät nopeasti suotuisaan suuntaan. Keikalle lähdettiin tavanomaista kepeämmällä kalustolla, sillä PA-laitteisto olisi paikanpäällä. Keikka olisi tärkeä, joten Henyn lisäksi mukana oli myös Antti Savolainen ja kuskina toimiva Tanja Kärkkäinen. Hannulle kokoonnuimme aamukahdeksan jälkeen ja matka käynnistyi kohti Iisalmea. Mestoilla olimme kahden maissa ja Joni hyppäsi retkueeseemme mukaan paikanpäällä. Jussi ei tällä kertaa olisi mukana ja se aiheutti settiin pieniä muutoksia. Lavasoundin kanssa oli suuria ongelmia, sillä suoraa lavaa vastapäätä oli tiiliseinä, josta ääni kimposi takaisin lavalle.

Keikka:

Keikka soitettaisiin Olvin henkilöstölle ja puitteet olivat todella hulppeat. Ensimmäinen setti alkoi tutusti The Dark Ridella ja Vesa nohevasti huikkasi biisin jälkeen, että ”Hyvää yötä Iisalmi”. No mitäpäs pienistä. Ensimmäisessä setissä lavasoundi aiheutti ongelmia ja Ristolta katkesi vielä kielikin juuri ennen Folsom Prison Bluesia. Ennen toista settiä pidimme pienen tauon ja fiilis oli hieman sekava: keikka ei ihan lähtenyt liekkeihin ja koneesta olisi irroitettavissa huomattavasti kovempiakin tehoja. Toiseen settiin lavalle kavuttiin introna toimineen Ecstasy of Goldin kautta ja ensimmäisenä biisinä soitettu Chicken Fried osoitti, että nyt lähtee kulkemaan. Biisi biisiltä jengi saatiin naulattua tanssilattialle ja loppujen lopuksi vasta valomerkki lopetti soittamisen.

Erityistä:

Keikan jälkeen fiilikset olivat todella hyvät, sillä porukka oli mukana upeasti ja keikka tuntui vaisun ensimmäisen setin jälkeen todelliseltä työvoitolta. Myös Olvin väelle keikka maistui ja sadoille stetson-päisille bilettäjille oli upeaa olla soittamassa. Keikka oli myös ensimmäinen siten, että Sven ja Vesa eivät istuneet ja se toi fiilistä soittoon kummasti.

Iisalmi on ollut Dark Ride Brothersille hyvä! Tänne tullaan takaisin.

Sanottua:

Risto puhalsi keikan jälkeen takahuoneessa ja hetken hiljaisuuden jälkeen avasi sanaisen arkkunsa keikasta: “Voi hitto mitkä bileet, tää myö muistetaan vielä pitkään”

Kuvat: Ninja Isola