Dark Ride Brothers

Birthday Gig – Nuuksion Taika

Missä ja milloin

6.8. 2016, Villa Paratiisi (Nuuksion Taika), Vihti

Valmistelut

Edessä oli yksityistilaisuus Nuuksiossa ja tarkalleen ottaen Vihdin puolella. Matkana lähdettiin extra-kokoonpanolla, kun ClubRoot-yhtyeestä tuttu Ninja Isola hyppäsi matkaan fiittaamaan Jolene-kappaleessa. Autoksi napattiin tuttu “Kixi”, josta tosin sähkötkin pätkäisivät paluumatkalla. Joni oli mukana nyt toisella keikallaan ja “don’t leave home without him” -periaate kävi kyllä nopeasti setissä selväksi: loistavaa raportointia ukolta jälleen kerran.

Keikka

Keikkapaikka oli äärimmäisen viehättävän järven rannalla intiimeissä puitteissa 30-vuotissyntymäpäivillä. Soittopaikkana oli järvelle avautuva terassi ja jengi oli mukana hienosti alusta saakka. Setiksi oli tilattu tunnin veto, mutta siinähän sitä sitten puolitoista tuntia soitettiin. Ensiesityksensä sai bändin syksyllä äänitettävä balladi “Wasted Sundays” ja se toimi kerrassaan upeasti. Hurriganesia Dark Ride Brothers ei pyynnöistä huolimatta soittanut, mutta siitä huolimatta juhlakansalla näytti olevan hauskaa. Tähän saakka DRB on aloittanut keikkansa useimmiten Johnny Cashin “Folsom Prison Bluesilla”, mutta nyt Mark Abbottin spiikkaaman intron jälkeen ensimmäisenä ilmoille kajahti niinikään syksyllä äänitettävä “The Dark Ride”.

Erityistä

Hieman perhosia vatsaan aiheutti se, että edessä oli 50 metrin roudaus jyrkkää alamäkeä pitkin. Menomatkalla vielä laitteet saatiin perille tuskitta, mutta paluumatka oli alkaa kuhmuraisesti. Mäki oli nimittäin niin jyrkkä, että peräkärrillä varustettu henkilöauto ei saanut tavaroita alhaalta liikkeelle. Onneksi mukana oli keskimääräistä taitavampi kuski Leo Lankinen, joka sai lopulta auton hivutettua jyrkän mäen päälle.

Sanottua

“Tää ei taidakaan olla mikään discobändi”, totesi eräs juhlaväen edustaja huomatessaan paikalle kannetut akustiset kitarat ja stetsonit.

Kuvat: Ninja Isola