Dark Ride Brothers

Dark Ride Brothers @ LappeeFest 2017

Missä ja milloin:

LappeeFest, Day 2, Lappeenranta 17.6.2017

Valmistelut:

Ehkä Dark Ride Brothers isoin keikka tähän saakka. Keikka oli varmistunut jo talvella ja pitkään se tuntui kaukaiselta ajankohdalta, mutta äkkiä oltiin siinä tilanteessa että keikka oli käsillä.

Isoin asia oli saada bändin soitto sellaiseksi, että sitä voitaisiin tarjoilla isolta lavalta isoilla kamoilla isolle yleisölle. Käytännössä se merkitsi myös sitä, että myös biisien sovituksia piti katsoa uusiksi. Joni aka El Pastillero aka Lou Rango soittaisi oikealla rumpusetillä ja sutien lisäksi käytössä olisivat myös kapulat. Hannulla on tähän saakka ollut käytössään akustinen Martin-basso, mutta Lappeenrantaan otettaisiin vanha kunnon ”Riku”, eli Rickenbackerin basso ja vahvistimeksi keskiuusimaalaisen jäähallin kokoinen Monsterin pino.

Toinen lisäelementti keikalla oli Country Dancers Savon ja Country Starlingsin mukanaolo. Yhteistyöstä sovittiin jo talvella ja mimmit olivat mukana The Dark Ride ja Falling In Lovessa. Yhteisiä treenejä ei missään vaiheessa pidetty, joten rivitanssikuviot harjoiteltiin erikseen.

Keikka:

Soittoaikaa oli käytössämme tasan tunti ja setti oli kellotettu 54 minuuttiin. Ensimmäisenä biisinä oli tuttuun tapaan The Dark Ride, mutta monia ennen setin lopussa olleita biisejä oli siirretty nyt uusille paikoille. Esimerkiksi ”Jetplane” ja ”Rose Tattoo” kuultiin heti alussa.

Fiilis lavalla oli loistava, mutta mahtavaa oli nähdä, että jengiä kertyi lavan äärelle kaiken aikaa lisää. Monille biiseille ”bändimäisempi” sovitus oli tehnyt todella hyvää ja keikka pidettiin napakkana.

Setin viimeisenä biisinä kuultiin ”Falling In Love” ja tunti kului todella nopeasti.

Erityistä:

Keikassa ei ollut asiaa, joka ei olisi ollut jollainen tapaa erityinen. LappeeFestin keikka oli Dark Ride Brothersin ensimmäinen festariveto ja antoi hyvää fiilistä tulevien keikkojen varalta.

Sanottua:

”Kiitokset ennen meitä soittaneelle kantribändille, huikea meno”, huikkasi Dark Ride Brothersin jälkeen esiintyneen JVG:n VilleGalle välispiikissään.