Dark Ride Brothers

Dark Ride Brothers @ Satamaravintola Nuotta

Missä ja milloin

Satamaravintola Nuotta, Imatra – 27.9.2016

Valmistelut

Avasimme kesän 2016 Nuotassa ja kesä oli myös määrä lopettaa samassa paikassa. Edellisellä viikolla Kuohussa pankki tyhjennettiin täysin ja totaalisesti, joten Nuottaan lähdettäessä fiiliksiä piti hieman hakea.

Pientä stressiä aiheuttivat myös sääennustukset ja se, että crew’mme pääministeri Heny ei olisi mestoilla. Onneksi ClubRoot-yhtyeen miksaaja Niko tuli hätiin. Sääennustuksista voidaan olla montaa mieltä, mutta tällä kertaa ne todella pitivät paikkansa: myrskyä olisi luvassa.

Soundcheckiä alettiin tehdä iltaseitsemän jälkeen, mutta lopulta soundit nakutettiin melko nopeasti paikalleen. Ongelmaksi muodostui rannassa pyörivä tuuli, joka veisi äänen mennessään.

Keikan oli määrä alkaa kymmeneltä ja juuri ennen vetoa alkoi myrskyn lisäksi roimia myös vettä. Ja ei kun helvetinmoisella kiireellä nostamaan PA-kaappeja lavalle. Onneksi Timo Mankki oli hommannut meille rekkalavan, sillä muutoin bändi kilkkeineen kaikkineen olisi pyyhkiytynyt satama-altaaseen.

Backstagella nyrkit yhteen, BOOM! ja stagelle!

Keikka

Keikka aloitettiin poikkeuksellisesti Forest Rangersin slovarilla ”Come Join The Murder”. Biisi ja keikka omistettiin samalla viikolla kuolleen Hannu Sopasen muistolle ja oli upeaa nähdä yleisön tunnekuohut.

Kahdella edellisellä keikalla eräs yleisöön saapunut herrasmies oli toivonut Lynyrd Skynyrdiä ja kahteen otteeseen Vesa oli kuitannut, että ”joo joo, treenataan”. Siksi tälle keikalle ei ollut muita vaihtoehtoja kuin treenata Lynyrd Skynyrdiä. Settiin valittiin jo aikaisemminkin vedetty ”Simple Man” ja sen lisäksi työstettiin DRB-versio ”That Smell”-biisistä.

Keikkaa edeltäneistä epäilyksistä huolimatta setin edetessä Nuotassa käynnistyivät bileet. Encoreina vedettiin jälleen Pomon ”The River” ja Eaglesin ”Take it easy”.

Erityistä

Myrsky äityi keikan kestäessä niin kovaksi, että se pyyhki mennessään kertaalleen ravintolateltan nurin ja keikan ”spooky”-moment oli se, kun raskas kaasugrilli otti tuulen voimasta kolmen metrin loikan eteenpäin. ”Poltergeist!!”

Sanottua

”Kiitos, tämä oli elämys”, totesi keikan erinomaisesti miksannut Niko keikan jälkeen.

Niin oli. Myös meille. Kiitos yleisölle siitä.

Kuvat: Iina Ahvo