Dark Ride Brothers

Dark Ride Brothers @ Papattajien ja Mobilistien Yhteisnäyttelyn jatkoilla

Missä ja milloin:

9.7. 2016 – Hotelli-Ravintola Petra, Juuka

Valmistelut:

Kohti Juukaa (taivutusmuodot käsitellään myöhemmin) lähdettiin ensimmäistä kertaa kuuden soittajan voimin, kun rytmimaisteri Joni oli ensimmäistä kertaa mukana. Joni tuli tonteille omia reittejään ja silti keikka-autossa oli jopa hieman liiankin tiivis tunnelma. Jatkossa täytyy harkita isomman vankkurin hankkimista.

Imatralta auton nokka suunnattiin kuutostietä pohjoiseen iltapäivä neljän maissa. Sitä ennen Henyn johdolla autoon lastattiin äänentoisto ja pakollinen kauppareissu hoidettiin alta pois.

Soundcheck tehtiin pikaisesti ja hieman huolta aiheutti tilan kumea ominaissointi. Harvoin on Dark Ride Brothersilla ollut yhtä kuuma lämmittelijä kuin mitä ravintola Petrassa kun burleskiartisti Kiss Kiss Forbid’n kuumotti yleisöä.

Keikka:

Keikkasetti oli aikaisemmista poikkeava, sillä keikan alkupäähän oli nostettu biisejä, joita tähän saakka oli soitettu loppupuolella. Ensimmäisenä biisinä oli Folsom Prison Blues ja heti toisena oli syksyllä studiossa äänitettävä The Dark Ride. Sen perään Rose Tattoo ja siitä keikka sitten vauhtia koneeseen ottikin.

Ravintola Petra oli täpötäynnä ja jengi oli todella hyvin messissä. Toisen setin biiseistä varsinkin Jetplane sai kansan tanssimaan.

Erityistä:

Fiilis Jonin ensimmäisestä keikasta oli todella hyvä. Äijä istui laadukkaine juttuineen bändiin heti ja toi myös sointiin uutta vivahdetta. Esimerkiksi The River kulki nyt kuten sen pitääkin.

Sanottua:

Keikkamatkan kuumottavin keskustelu käytiin erisnimen ”Juuka” taivutuksesta. Onneksi Vesan kollega Petri Kivimäki tuli apuun Facebookissa.

”Ihan vaan ettei siellä tule turpaan, niin muistutan, että Juuka taipuu Juuka : Juuan : Juuassa. Siis “Onpa mukava olla keikalla täällä Juuassa.”

Ja pikanttina lisänä keikan jälkeen kuului kutsu, että “nyt lähdetään tuheroita katsomaan”. Ennakkoluulottomasti kohti haasteita suuntasi orkesteri ja päätyi taidenavetan ylisille upeaa taidenäyttelyä katsomaan. Olipa tuheroita kotiinviemisiksikin.

Iso kiitos koko bändiltä Kirsille ja Papattajille sekä Ravintola Petran henkilökunnalle ja tietenkin yleisölle mahtavasta keikasta Juuassa.