Dark Ride Brothers

Dark Ride Brothers Moonlight Ride

Missä ja milloin:

29.8.2015 klo 20 Bar&Café Kuohu, Imatra

Valmistelut:

Kuohun keikkaa valmisteltiin huolella, sillä keikalla haluttiin antaa Dark Ride -perheelle takaisin kiitosta kaikesta tuesta matkan varrella. Keikasta sovitiin Rantasen Peten kanssa jo alkukesästä ja pienellä riskillä keikka sovittiin elokuun viimeiselle lauantaille.

Vaikka keikkaa edeltävänä päivänä satoi kaatamalla ei sää ollut suurin huolenaihe ennen keikkaa. Vesan ääni oli maassa koko viikon ja viikolla treeneissä mies oli laulukiellossa. Vielä keikkapäivänäkin oli epäselvää miten ääni kestäisi.

Toinen lisämauste keikkaa varten oli uusien soittajien liittyminen vahvuuteen. Lapsteel-Gandalf Rami Hakala ja Clubrootista tuttu Jussi Oksanen liittyivät treenivahvuuteen. Keikalla ukot olivat mukana jälkimmäisessä setissä, mutta silti treenaamista riitti.

Kuohun keikka myös kuvattiin ja tähän apua saatiin Petri Rautsialalta. Soundcheckiin liittyi siis aika paljon muuttuvia tekijöitä. Onneksi keli parani ja suunnitelmien mukaan taivaalle saatiin myös täysikuu.

Keikka:

Keikkasetti jaettiin kahteen osaan, joista ensimmäisessä bändi soitti nelikkona. Toisessa setissä mukaan tulivat sitten Jussi ja Rami.

Avausbiisi Bad Things käynnisti keikan ja toiseksi perään soitettiin Love For Sale. Keikan jännitys näkyi aavistuksen verran hapuilevana soitantana. Porukkaa Kuohuun tuli upeasti ja paikka olikin ääriään myöten täynnä.

Toinen setti olikin jo sitten silkkaa euforiaa. Viulu ja lapsteel tekivät Dark Ride Brothersin soinnista ensimmäistä kertaa todella autenttisen countryn kuulloista ja täyteläistä. Tästä on hyvä jatkaa. Keikan huikeinta antia oli jälleen kerran DRB:n omiin nimiin ottama Between River And Me. Myös Svenin tulkitsema Freight train toimi hyvin.

Varsinainen setti loppui Wake Me Upiin ja Friends In Low Placesiin, mutta yleisölle tämä ei riittänyt. Laarista settiin kaivettiin Eaglesia, Chris Reaa ja W.A.S.Pia.

Erityistä:

Kokonaiskestoltaan Kuohun keikka oli pisin bändin koskaan soittama.

Viulussa keikalla esiintynyt Jussi Oksanen liittyy Dark Ride Brothersin viralliseen vahvuuteen.
Hän ei ole jokaisella keikalla, mutta mahdollisuuksien mukaan kuulemme Jussin viulua veljistön soinnissa myös jatkossa.

Sanottua:

“Ihanaa miten hyvällä tuulella ihmiset keikallanne ovat”- Ensimmäisellä Dark Ride Brothersin keikalla vieraillut nainen kommentoi keikan yleisöä.