Dark Ride Brothers

2nd Annual Dark Ride Xmas

Missä ja milloin:

2nd Annual Dark Ride Xmas, Ravintola Bistro & Valentino, Imatra, 3.12.2016

Valmistelut:

Dark Ride X-mas -illan valmistelut aloitettiin jo keväällä. Dark Ride Brothers on soittanut Bistrossa keikan vuodessa ja jo hyvissä ajoin mieleen tuli ajatus, että keikasta tehtäisiinkin “hieman erilainen”. Ja niin myös tehtiin. Ravintolan kanssa piirrustuspöydälle tuli ajatus siitä, että ilta alkaisi VIP-dinnerillä ja keikka soitettaisiin sitten täysimittaisena. Juukassa bändi tutustui häkellyttävään burleski-taiteilija KissKissForbdniin ja jo kesällä sovittiin, että kaunistus saataisiin esiintymään myös Imatralla.

Keikka:

Varsinainen keikka aloitettiin Bistron puolella. Noin 70 illallisvierasta saivat todistaa pitkästä aikaa Dark Ride Brothersilta täysakustisen keikan. Haastetta soittoon se, että tila oli jakautunut täsmälleen kahtia kahteen erilliseen tilaan. Koska vahvistusta ei ollut, niin keikka soitettiin kahdessa erässä. Varsinainen keikkaveto alkoi klo 22 tietämillä. Setti oli ladattu kahteen osaan ja polkaistiin käyntiin tuttuun tapaan “The Dark Ridella”. Keikan puolenvälin tienoilla lavalle toivotettiin tervetulleeksi Ninja ja Minna. Heidän kanssaan uusina biiseinä soitettiin “When I’m Gone” ja “Need You Know”. Ensimmäistä kertaa keikalla kuultiin bändin tuleva sinkkujulkaisu “Falling In Love” ja ensivedon perusteella se tulee löytämään oman paikkansa setistä helposti.

Erityistä:

VIP-dinnerin yhteydessä yleisölle soitettiin Dark Ride Brothersin uusi single “Falling In Love”. Keikka oli myös ensimmäinen, jolla Joni soitti täysimittaisella rumpusetillä. “The Secretary of Sound”, eli ääniministerimme Heny loihti jälleen kerran oivalliset soundit ja täyttä rumpusettiä tullaan keikoilla näkemään jatkossakin. Ilta sai keikan jälkeen traagisen käänteen kun tietoon tuli, että keikan aikana ammuttiin läheisen ravintolan edustalla kolme ihmistä kuoliaaksi. Tunnelmat myös bändin riveissä olivat järkyttyneet. Ilta Valentinossa Dark Ride X-Masissa oli kuitenkin onnellisten ihmisten ilta ja vuorovaikutus yleisön kanssa kävi syvälle sydämeen. Keikka oli bändille vuoden viimeinen ja yleisön avulla kasvaminen keikkabändiksi on ollut ilo ja etuoikeus.

Sanottua:

“Jumalauta te näytätte lavalla rockilta”, totesi eräs “ässäkätinen” imatralainen basistilegenda keikan jälkeen. Nöyrä kiitos.