Dark Ride Brothers

Dark Ride Brothers @ Eikan Pub

Missä ja milloin:

30.1. 2016 – Eikan Pub, Järvenpää

Valmistelut:

Järvenpään keikkaa oltiin valmisteltu huolella ja hyvin, sillä Mika-Matti Orrelan countrytanssijat olisivat tulossa keikalle ja sehän on bändillekin jo aivan erityinen kunnia. Lisäksi Eikan Pubissa olisi countryilta, joten alan naisia ja miehiä olisi odotettavissa paikalle runsain määrin. Keikan ylle synkkiä pilviä loi kuitenkin Svenin kondis, sillä Imatralla jyllännyt influenssa oli saanut miehestä otteen. Raskain mielin teimme perjantaina päätöksen Svenin aloitteesta, että hän jää huilaamaan ja bändi lähtee triona tonteille. Äänimieheksi tällä kertaa lähti Jesse ja Dark Ride alkoi Imatralta kohti Järvenpäätä kolmen maissa iltapäivällä.

Keikka:

Keikan alkuajaksi oltiin ilmoitettu klo 22 ja melko lailla tarkalleen tuolla kellonlyömällä Dark Ride Brothersin uunituore intronauha pyörähti käyntiin ja siihen perään naulattuna Folsom Prison Blues. Svenin poissaolo vaikutti settiin niin, että Vesa joutui pikahälytyksellä laulamaan Svenin bravuurit, joista varsinkin Freight Trainissa oli kieltämättä hieman tekemistä. Keikalla vedettiin loppujen lopuksi liki 30 biisiä ja encoreiden päätyttyä bändi oli soittanut yli kaksi tuntia suoraa soittoa. Soundit olivat todella hyvät ja Jesselle oli paikallinen rokkipartio kommentoinut, että ”taitaa tulla minidisciltä, kun on noin hyvä soundi”. Ei tullut.

Erityistä:

Erityistä keikalla oli niin paljon. Pubin isäntä Eikka tuli keikan jälkeen kiittämään, sopimaan uudesta keikasta ja sanomaan, että ”tämä oli teidän yleisö”. Lisäksi Mika-Matti Orrelan johtamat countrytanssijat loivat aivan omaa tunnelmaansa ja oli käsittämättömän hienoa soittaa, kun lattialla mentiin riveissä. Keikan jälkeen ilmassa oli onnellisuutta, mutta myös haikeutta. Tämä oli Dark Ride Brothersin ensimmäinen keikka ilman Sveniä, ja tunnelma olisi ollut hienoa nauttia koko ryhmän voimin. Mutta Eikan Pubiin palataan vielä ja silloin koko rykmentin voimin.

Sanottua:

”Miten te tämän oikein teette?”, kysyi iäkkäämpi countryn ystävä bändiltä keikan jälkeen. Siihen oli helppo vastata, että te tämän teitte.