Dark Ride Brothers

Dark Ride Brothers @ Bar + Cafe Graceville

Missä ja milloin:

14.5.2016 klo 23:00 Bar & Cafe Graceville, Iisalmi

Valmistelut:

Iisalmen keikka oli monellakin tapaa erityinen. Keikka saatiin tulille Instagramin kautta, kun Iisalmen Sanomien kuvaaja oli bändiin yhteyksissä. Tiedossa oli myös se, että paikalla olisi pitkästä aikaa Mika-Matti Orrelan country dancers -ryhmä. Iisalmen veto on maantieteellisesti bändin pisin reissu ja tien päälle lähdettiin jo puoliltapäivin. Jussi ei HCR-kiireidensä vuoksi päässyt mestoille. Uutena matkassa oli bändin kuskiksi upealla asenteella ilmoittautunut J-P ja hänen panoksensa auttoi keikan onnistumista merkittävälle tavalle. Matkaan mahtui monenmoista ja mm. verkkokaapelia metsästettiin niin Leppävirralta kuin Kuopiostakin. Taisi se jostain löytyäkin. Matkalla oli runsaasti löysää aikaa, joten jossain vaiheessa kitarat etsiytyivät käteen. Keikkasetin läpikäymisen jälkeen ilmoille karautettiin spontaanisti kappale “Veljet matkustaa” ja tuo eeppinen veto löytyy myös Facebookista. Iisalmeen saavuimme klo 19 tienoilla ja illan venue Graceville teki vaikutuksen ensihetkistä alkaen. Vastaanotto oli välitön ja missään emme ole nähneet noin hyvää lavakattausta. Ääniministerimme Henyn johdolla saimme kattauksen nopeasti valmiiksi ja lava oli kaikkiaan erittäin mukava soittaa. Ennen keikkaa vedimme burgerit ja Ipat naamaan ja pikantiksi lisäksi suoritimme orkesterin johdolla kultivoituneen iltakävelyn Iisalmen keskustassa. Ennen keikkaa vatsassa oli perhosia, sillä edellisenä iltana Gracevillessä oli ollut keikalla Matti Nykänen ja tupa oli ollut ammuttuna täyteen. Kysymysmerkkinä oli siis se, että tulisiko paikalle ketään. Mukavaa oli kuitenkin huomata, että ravintolaan tuli illan edetessä aina vain enemmän yleisöä. Kiitokset kaikille tunnelman tehneille!

Keikka:

Jo hyväksi käytännöksi muodostunut intronauha pärähti Henyn toimesta käyntiin 23:15 ja hetki ravintolatilaan johtavan oven takana tuntui kestävän ikuisuuden. Sitten BOOM! Ovi auki ja Hannun johdolla marssimme lavalle. Ensimmäinen biisi oli Johnny Cashin “Folsom Prison Blues”. Porukkaa oli paikalla mukavasti ja mikä parasta kertyi sitä koko ajan lisää. Keikkasetissä oli ensimmäistä kertaa uusi oma kappale “The Dark Ride” ja tästä biisistä tullaan vielä kuulemaan. Kyseessä on nopea country-biisi ja sen aikana myös country-tanssijat ottivat biisin omakseen. Myös BossHossin “Don’t gimme that” oli setissä ensimmäistä, mutta ei missään nimessä viimeistä kertaa.

Erityistä:

Ravintolaa on kiitelty useampaankin otteeseen. Henkilökunta sai bändin sanattomaksi, kun soittajien taakse tuotiin spontaanit tulisuihkut. Laulajaltahan siinä sanat unohtuivat, mutta fiilis oli upea. Ja mikä parasta, poiki Iisalmen keikka uusia vetoja, joten stay tuned!

Sanottua:

“Kertokaa oman kylän pojille terveisiä”, oli edellisiltana Gracevillessä keikalla ollut Matti Nykänen lähettänyt Dark Ride Brothersille terveisiä.

Kuvat: HSPhotoGraphing