Dark Ride Brothers - Wasted Sundays
Wasted Sundays Cover 300 x 300

Suomalainen countryn ja pop rockin sensaatio Dark Ride Brothers tekee uusimmalla biisillään kunniaa 80- ja 90-lukujen klassisille voimaballadeille. Myös video on maalattu samoilla sävyillä.

“Muistatko, kun menit katsomaan Kevin Costnerin tähdittämän elokuvan “Robin Hood” vain siinä kuullun Bryan Adamsin “Everything I do (I Do it for you)" -kappaleen vuoksi? Entä miten Scorpionsin “Still Loving You” -klassikon ensisointujen käynnistyessä rohkaistuit hakemaan sitä samalla luokalla olevaa ihastusta ensimmäistä kertaa tanssimaan hitaita. Entä Aerosmithin “I Don’t Wanna Miss a Thing” tai Roxetten “Listen To Your Heart”? Kaikki tunteikkaita, dramaattisia ja lavealla pensselillä maalattuja.“

Samoilla sävyillä on koostettu myös Dark Ride Brothersin uusi biisijulkaisu “Wasted Sundays”.

Balladeja soitetaan edelleen ravintoloissa ja eipä ole yökerhoa tai baaria missä illan viimeisenä soitettava hidas biisi ei lattiaa täyteen vetäisi. Silti perinteisiä balladeja ei juurikaan enää tehdä ja me halusimme tehdä juuri sellaisen, Dark Ride Brothersin laulaja-kitaristit Vesa Winberg ja Sven Langbein sanovat.

Dark Ride Brothers on tähän mennessä julkaissut neljä digitaalisesti jaeltua biisiä ja ne on otettu esimerkiksi Spotifyssä todella hyvin vastaan. “Jetplane” kiipesi taannoin yli 90 tuhannen soittokerran ja bändin neljäs singlejulkaisu “The Dark Ride” on myös kerännyt mukavasti soittoja.

Kliseitä kaihtamatta

“Wasted Sundays” sai alkunsa Vesan kynästä ja jo alusta saakka oli selvää, että biisi tehtäisiin uskollisena popin, rockin ja countryn klassikoille.

Biisin on tuottanut tuttuun tapaan Teemu Aalto ja hänen kanssaan sovimme jo alussa, että tämä biisi tehtäisiin kliseitä kaihtamatta. Lisäksi biisiin haluttiin todella iso soundi ja siinä myös Teemun myötävaikutuksella onnistuimme, Vesa sanoo.

Soundillisesti biisiä tehtäessä mielessä olivat australialaisen Robert “Mutt” Langen aikaansaannokset mm. Def Leppardin, Bryan Adamsin ja Shania Twainin kanssa.

Videolle “kirkollinen siunaus”

Balladia julkaistaessa bändi halusi panostaa myös visuaaliseen ilmaisuun. Vuodenvaihteessa Dark Ride Brothers käynnisti keskustelut burleskitaiteilija Kiss Kiss Forbid'n saamisesta mukaan videoon.

Videon ohjaajaksi löydettiin raskaamman rockin parissa sekä muusikkona että videon tekijänä kunnostautunut Ville Ristolainen ja kuvaajaksi niinikään raudanluja ammattilainen Jaakko Rinne.

Käsikirjoitusta videolle alkoi alkuvuodesta laatia Vesa, jonka päähän kuvat alkoivat pudota pikkuhiljaa.

Kappale on dramaattinen, joten myös videolle haluttiin samaa tunnelmaa. Olin tykästynyt Rukajärven Tie -elokuvan dramaattisimpiin kohtauksiin ja halusin samaa herkkyyttä ja tuskaa tähänkin videoon. Ville sparrasi kässäriä ankarasti ja se teki tästä loogisen kokonaisuuden, Vesa kertaa.

Videon kuvauspaikaksi valikoitui Ruokolahden kirkko ja luvat kuvauksiin haettiin aina kirkkoherraa myöten.

Kun esittelimme ajatuksen heille tuli sieltä vastaan yksinkertainen kysymys: “Onko videossa jotain sellaista, mikä on oppiemme vastaista”. Hetki sitä kyssäriä piti pureksia, mutta rohkenin vastata, että “ei ole”, Vesa ja Sven muistelevat.

Lopulta eräänä keväisenä iltana kirkon ovet bändille avautuivat ja kuvaussessiot hoidettiin kuuden tunnin rykäyksessä. Ruokolahden seurakunnan lisäksi kiitokset lähtevät myös paikalliselle autotallille.

Aivan upeaa oli myös se, että soitto-osiot pääsimme kuvaamaan Imatra Street Rod Association kuplahallille. Nöyrät kiitokset lähtevät sekä seurakunnalle että autoharrastajille, Sven sanoo.

Festarikesä huipentuu Saksan keikkoihin

Parhaillaan Dark Ride Brothers käynnistelee festivaalikeikkojaan ja tuoreeltaan myös “Wasted Sundays” on saanut hyvää palautetta myös keikoilta.

LappeeFestissä oli mahtavaa nähdä, että country uppoaa jengiin hienosti. Ja olihan se siistiä, että kirkkaassa päivänpaisteessa myös sytkärit kohosivat Wasted Sundaysin soidessa ilmoille, Vesa ja Sven fiilistelevät.

Loppukesästä Dark Ride Brothers suuntaa viiden keikan Saksan minirundille, jossa edessä ovat esiintymiset mm. Hampurissa ja Salzgitterissä.

 

Katso tästä Wasted Sundays -video!